Ahoj vítejte u mého dalšího článku,

dnes se budu zabývat mým osobním životem. Každá puberťačka si většinou představí pod pojmem prázdniny např. dovolenou u moře, výlet s kamarádkou, tábor, den strávený v nákupním centru, volno atd. Já si ale pod pojmem prázdniny představím dvě věci: trochu volna a... žně. Můj taťka je soukromý zemědělec a o prázdninách vyvrcholí jeho celoroční práce tím, že se seče obilí. Já jako jeho dcera mu musím samozřejmě pomáhat a tím se moje prázdniny liší od prázdnin ostatních(kromě těch kdo mají taťku taky zemědělce). 

A co že musím jako jeho dcera dělat?

Za prvé vyfoukat a umýt kombajn(a to skoro každý den pokud sečou). Pomoci s tankováním. Zametat obilí které se rozsypalo. Chystat svačiny. Pomáhat mamce s obědem pro všechny kdo se okolo toho motají(většinou jsou to 2 brigádníci,taťka a děda). Je toho spousta. Možná si řeknete, že je to otrava.

Ano je to otrava, ale má to i své pozitivní stránky. Vyznáte se v traktorech a odrůdách. Trénujete si svaly.Zažijete spoustu neobvyklých věcí a pořádně se u toho zasmějete. Cítíte tu vůni poseklého obilí,prachu a žár slunce.

Přeji všem krásné prázdniny a zemědělcům vadařené žně.

                                                                                                 Any!:-)